Tijdrijden mijn nieuwe passie

Tijdrijden mijn nieuwe passie

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Robert-Jan Bos, 30 jaar en mijn passie is tijdrijden. Ik woon samen met Kelly in Almere-haven dicht bij de havenkom. Hierdoor kan ik makkelijk mijn training op de dijk beginnen. Door mijn passie voor tijdrijden ben ik in aanraking gekomen met Invence 365 Racing. Ik heb altijd al van fietsen gehouden, maar na wat tegenslag in mijn leven is meer gaan fietsen met de juiste mensen om me heen een prachtig keerpunt geweest.

Ruim een jaar geleden reed ik ongetraind een tijdrit  met een gemiddelde van 40,8 km/uur, maar wel met perfecte omstandigheden. Een paar dagen na deze rit zei iemand tegen mij wat voor een mooie dingen ik op een fiets nog zou kunnen bereiken als ik ervoor zou gaan trainen. En met die woorden ben ik gaan nadenken en praten met de mensen om mij heen om te kijken of dat voor mij weggelegd zou zijn. En na een paar gesprekken was het al snel duidelijk, dit wil ik wel proberen. Ik heb als doel voor mezelf gezet om het maximale uit mijn lichaam te halen. Ik heb een vriendin die mij hierin geweldig steunt, als ik haar niet had gehad was ik in 1 jaar niet zover gekomen.

Na een trainer te hebben gevonden ben ik aan de slag gegaan. Mijn leven is in één jaar enorm veranderd in positieve zin. Nadat mijn trainingsprogramma op orde was heb ik in de winter een grote lichamelijke verandering door gemaakt. Ik heb veel uren doorgebracht op mijn Elite met zwift (indoor fietstrainer) en zat minstens 3 uur in de week in de sportschool.

Vervolgens is de zoektocht gestart naar mijn ultieme tijdritfiets. Na diverse websites te hebben afgezocht kwam ik in Bussum bij een rijwielhandelaar terecht waar ik werd doorverwezen naar Invence 365 Racing met als contact persoon Siebrand van der Veen.

Na een zeer positief eerste telefoongesprek had hij al snel oren naar mijn doelstelling en dat was het begin van de sponsoring van Invence 365 racing.

Na diverse gesprekken te hebben gehad ging Siebrand op zoek naar een frame dat aan alle eisen voldeed. Toen hij deze had gevonden zijn we op het ontwerpen overgegaan. Ik kan over het ontwerp niks anders zeggen dan dat Siebrand iemand is die gevoel heeft voor het frame en de belijning van de tijdritfiets.

De begeleiding van Siebrand bij het samenstellen van de fiets was erg fijn en vertrouwd. Siebrand is iemand die echt verstand heeft van het materiaal en hij laat je zeker in je eigen waarde als jij een andere mening over het materiaal deelt. Nadat de fiets helemaal naar tevredenheid was samengesteld begon het wachten, wat zijn 5 weken dan lang zeg. Maar het resultaat mag er wezen, zowel het aanzicht van mijn tijdritfiets als de uitslagen die ik er intussen mee heb gereden. Ik rijd nu 5 maanden op mijn nieuwe tijdritfiets van Invence 365 Racing, en hoe vaak ik gewoon tijdens het trainen wordt aangesproken dat ik wel een heel bijzonder mooie fiets heb is niet meer te tellen. Nu zeg je dat natuurlijk snel over je eigen fiets, maar het valt ook echt op. Ik ben ontzettend blij met de tijdritfiets, de sponsoring, het vertrouwen en de betrokkenheid van Invence 365 Racing en hoop nog lang met Siebrand samen te mogen werken.

Met vriendelijke groet,
Robert-Jan Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *