RDisc Durance :  Allesbehalve een vertragende factor

Racefietsen en schijfremmen. Het is veel meer dan een tijdelijke trend. En terecht, want behalve altijd betrouwbare remkracht hebben racers met schijfremmen een hele nieuwe generatie aan technische ontwikkelingen ingeleid. Steekassen zorgen voor meer stijfheid van frame en wielen. Daarnaast zijn door vooruitstrevende technologie moderne racefietsen veel breder inzetbaar geworden. Comfort en race-winnende techniek gaan steeds vaker hand-in-hand!

DR1-Disc toont zijn klasse in de details. De voor- en achtervork zijn uitgerust met 12 mm steekassen. Die zorgen naast een perfecte uitlijning van de remschijven ook voor extra stijfheid. Dat betekent een directe power transfer bij sprinten en klimmen, plus messcherp stuurgedrag in razendsnelle afdalingen. Dankzij de krachtige schijfremmen heb je ook nog eens extra reserves voor messcherpe uitremacties.

Groep

Shimano Ultegra R8020

Crankstel: 50/34(Compact)

Casette: Shimnano Ultegra R8000 11-28, 11speed

Voor schijf : 160 mm Achter schijf: 140 mm

 

Wielen/banden

Reynolds: AR41

Full Carbon wielslet met 41mm hoge velg.

Proprietary Swirl Lip Generator (SLGTM) technology. Voorkomt lucht werveling verhoogd zo de stabiliteit. 

Super stijf en sterk 1590Gr

Life time warranty 

Prijs: 3449.- Euro

Customize R1-Disc

Maatwerk is ons Unique Selling Point. Bouw de R1-Disc met de afmontage die past bij jouw persoonlijke invulling van het begrip comfort en styling. Schakelen met Shimano of Sram aluminium of nog snellere carbon wielen in je nieuwe fiets. Pas deze en nog andere opties aan in de Bike configurator.   

your  ‘ultimate ride’.

Test: Invence R1 Durance Disc 

Ook Invence begint  op te vallen bij de media. Ben je nieuw op de markt dan willen ze je graag testen zo ook de Invence R1 Durance Disc. Lees het testverslag Hier.

 

 

 

 

Groep: Sram Force AXS Etap

Wielen: Reynolds AR41 carbon

Banden: Pirelli 

Afmontage: Fizik R5

Zadel: Fizik R3
Aliante 

Prijs: 4499.- Euro

Maatwerk is ons Unique Selling Point. De R1-Disc verdient een afmontage die past bij zijn endurance rijkarakteristieken en jouw persoonlijke invulling van het begrip comfort. Onze Bike Configurator helpt je bij de samenstelling van jouw ‘ultimate ride’.

Invence R1- Durance een fiets vol techniek

R1 Disc Endurance veelzijdige carbon racefiets.

Fiets met Durance of wel Invence Race Endurance frame ontwerp. Met een uniek gevormd balhoofd zorgt voor maximale stijfheid dat zich uit in stabiliteit. De zeskantige onder en boven buis, BB386 Evo trapashuis (Bracket) en oversized liggende achterbrug geven de fiets maximale stijfheidswaarden. 27,2mm zitbuis en slanke staande achtervork zijn gebouw om de fiets om comfort te geven. Daar waar de liggende achterbrug, BB386 Evo Bracket en zitbuis stijfheid bieden. Moet de staande achtervork comfort leveren dat niet te koste mag gaan van de stijfheid. Hiervoor ontwikkelde Invence Upstay. 

De Upstay is de verbinding tussen de Chaistay en Seatstay ( liggende en staande achtervork)

De seaststay gebouwd van miltiflex carbon absorbeert maximaal, geeft de fiets zijn comfortabele rijeigenschappen. Upstay is uniek een ontwerp en veranderd de hoek tussen chainstay, seatstay en seat tube. De Upstay stabiliseert het stressmoment tussen twee torsiekrachten van zijdelingse (chainstay) en verticale (seatstay)

Frame: Carbon

Balhoofd: Tapered

Banden: 622 X (max) 28 mm

Vooras: Steekas 12 X 100 mm

Achteras: Steekas 12 X 142 mm

Bottombracket: BB30 Pressfit 

Zadelpenbuis: 27,2 mm