Heeswijk-Dinther XCO 27-05-18

Heeswijk-Dinther XCO

Na een lange periode zonder wedstrijden was het de hoogste tijd om weer eens flink gas te geven.

Ik hoopte van tevoren die gaskraan nog te kunnen openen, omdat ik druk was geweest met stage, studie, medezeggenschap en ik woon tegenwoordig in een gezellig studentencomplex. Niet de beste factoren voor een succesvolle wedstrijdrenner. Toch wil ik een lekker wedstrijdprogramma afwerken… En dat was om te beginnen Heeswijk-Dinther!

Bij de 30 amateurs aan het vertrek mocht ik achteraan aansluiten. Op zich voor mij geen probleem en ik schuif zo door naar voren. Alleen mijn hartslag… Dat was ik even niet meer gewend en ik begin stomme foutjes te maken. En dan val ik ook nog een keer. Ik weet wat ik moet doen, namelijk ritme krijgen en technisch beter rijden. Ik temporiseer en dat gaat gelijk stukken beter. Mijn eerste rondje was dan ook niet de snelste, en dat is bijzonder voor mij. Daarna wist ik moraal te houden door te focussen op twee renners voor mij. Hierdoor wist ik ook verval te voorkomen! Want als je hartslag de hele wedstrijd zo hoog blijft (188 volgens de Garmin) dan is dat niet vreemd. Uiteindelijk wist ik als 24e over de meet te komen. Ik weet dat ik vele malen beter kan, maar voor nu ben ik tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *