Cas en Invence Ground-zero

Invence Ground Zero

(even voorstellen: Cas van den Berg)

Hallo allemaal ik ben Cas van den Berg (22) en ban fanatiek sporter. Op mijn 15e kwam ik in aanraking met de mountainbikesport, zoals vele mij kennen was ik meteen enthousiast. Het was dan ook niet bijzonder dat ik meteen lid was geworden bij MBC Midden Nederland. Of dat ik meteen meetrainden met de wedstrijdgroep en binnen een half jaar mijn eerste wedstrijd reed.

Door het rijden van wedstrijden kwam ik in aanraking met Siebrand. Ik reed toen op een prachtige Duitse oude stalen Haibike, realiserend dat voor echte resultaten, een wedstrijdfiets nodig was.

Deze wedstrijdfiets kwam gauw en hiermee was een van de eerste versies van Ground Zero geboren. Dit zorgden er voor dat mijn resultaten verbeterden, en daarmee ook mijn plezier in de sport. Met deze fiets kon ik in de funklasse vooraan rijden! Daarnaast won ik al snel een laagdrempelige wedstrijd in Zeewolde.

Natuurlijk wou ik meer en ging ik het jaar erop niet bij de funklasse, amateurs of sportklasse rijden. Nee, ik wou bij de Elite, ikzelf vond mij geen amateur haha 😉 Een keuze waardoor ik meteen laatste werd. Gestaag pakten ik steeds  plekjes waardoor ik 2 jaar lang rond de middenmoot kon rijden. De ervaring die ik hiermee opdeed zorgden voor diverse podiumplekken bij geen elitewedstrijden.

Toen kwam ik iets tegen  waar vele mensen tegenaanlopen, tijdsnood! De stap van MBO naar HBO zorgden ervoor dat ik hard moest gaan studeren. Dit wou ik niet verpesten waardoor fietsen op de tweede plaats kwam. Het niet rijden van wedstrijden stond mij erg tegen dus begon ik te rijden bij de amateurs. Ook ontdekten ik meerdaagse wedstrijden waarvan ik de Sudety in Polen en de Transmaurienne in de Franse Alpen heb gereden.

Al deze prachtige mountainbike-ervaringen had ik nooit gehad zonder mijn Invence mountainbikes <3.  De fietsen waarop ik heb gereden waren altijd stijf en hadden vette designs. Eigenlijk de perfecte hardtail mountainbike,  de Amerongen Cyclo rij ik er bijvoorbeeld al 5 jaar mee in de top 10!!

De komende jaren zal ik nog veel plezier maken met mijn Invence Ground Zero, zeker omdat ik sinds een maand mijn nieuwste fiets heb. Zelf vind ik mijn nieuwe Ground Zero met het blauwe design erg strak. Ook merk je dat Siebrand altijd bezig is geweest om het beste materiaal te krijgen waardoor deze fiets weer een verbetering is van de vorige varianten. Zeker met Sram 1×11 erop en carbon wielen is het echt een racemonster.   Met deze nieuwe bike ga ik lekker aan de bak met XCO en meerdaagse wedstrijden. Ondanks ik nu op studentenkamers zit in Utrecht;)

 

Groet Cas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *